ekologiskt Lammkött - för köttälskare

Om lammkött
Det envisa ryktet om att lammkött "smaka kofta" är helt obefogat. Förmodligen kommer det från tiden då man åt mycket kött från äldre får. (Att man numera äter får är inte så vanligt men kan bli mycket gott för de som gillar tydliga smaker)
Den klassiska smaksättningen med vitlök och rosmarin (eller andra kryddörter) är njutbar, men lamm kan kombineras med så mycket mer:  svartpeppar, honung, citron, chili, rött eller vitt vin, tomat och paprika är bara några fantastiska smakkamrater.

Uppfödning
Vårt lammkött kommer vanligtvis från djur som är mellan 6-8 månader. Lammen föds tidigt på våren i en lugn och avskild miljö för att sen vistas gemensamt med sina kompisar med fri tillgång till både gräsfoder och mjölk från mamman.
I mitten av maj så släpps djuren ut på naturbeten för att växa till sig och för att på bästa sätt skapa den naturliga smaken på köttet.
BOKNING
Vi slaktar lamm i oktober. Vill du redan nu boka en av våra lådor med lammkött så hör av dig till oss för mer information.

" Vi vill bidra genom att producera ett högkvalitativt alternativ till det lammkött som importeras. Idag importeras ca 70% av allt lammkött. Det kan vi ändra på tillsammans!"